Testimonials

Vir ons Afrikaanse lesers kyk gerus na hierdie artikel oor Michele Riley wat op die HELP program was) se  storie oor Suiker verslawing.

Michele Riley

Michele Riley

 

 

Michele Riley van Hermanus het sowat 70 kg afgeskud, die meeste daarvan op ’n hoë-vet-lae-koolhidraat- (HVLK)-eetplan. Hier is haar storie.

‘‘My gewig was die grootste deel van my lewe ’n probleem. Dit het my meer as dertig jaar as mens gedefinieer. Ek is 51 en weeg 73 kg. Die laaste keer wat ek soveel geweeg het, was op my troudag 30 jaar gelede – ’n geleentheid waarvoor ek ook gewig verloor het.

Ek het in November 2012 by die HELP-buitepasiënte program (vir mense met koolhidraat-verslawing) by die Harmony-kliniek in Kaapstad aangesluit en ’n HVLK-dieet begin volg. Ek het toe 116,8 kg geweeg. Dit nadat ek reeds sowat 28 kg afgeskud het – op my swaarste het ek die skaal op 144,6 kg laat kreun. Maar dit was ’n stryd om die gewig wat ek verloor het, nie weer op te tel nie.

Dit het ’n rukkie geneem om daaraan gewoond te raak dat ek hoëvet-kosse kan eet – dat volroommelk, -jogurt en room nie meer taboe is nie. Ek het gedink ek gaan koolhidrate baie mis. Maar nadat ek eers besluit het om dit uit my dieet te sny, was dit maklik om daarsonder klaar te kom. Terwyl ek op die HELP-program was, is my gewig weekliks gemonitor. Ek het hoofsaaklik  geswem vir oefening, omdat ek ’n knie-besering gehad het waarvoor ek ’n operasie moes kry. Die eerste sowat 3 weke was ek maar tammerig as ek oefen, maar daarna het my energievlakke gestyg.

Ek het 20 kg verloor en die knie-operasie ondergaan. Daarna wou ek fiks word. Ek het dus deelgeneem aan ’n ses maande lange fiksheid- en makeover-uitdaging by ’n gimnasium op Hermanus. Hoewel ek baie geoefen het, was ek nooit sonder energie nie. Ek het steeds die HVLK-dieet gevolg. Toe ek die uitdaging in Januarie vanjaar  voltooi, was ek die eerste keer in 25 jaar nie oorgewig nie.”

http://www.sarie.com/gesond/dieet/michele-riley-het-70-kg-verloor-met-n-hvlk-eetplan/


Leave a Reply